Home » Over ons

Over ons

Mijn naam is Ellen van As, en mijn eerste hond was een bastaard schapendoes genaamd Bram. Zo ben ik verliefd geworden op het ras, en heb ik sindsdien al vier schapendoezen met veel plezier groot gebracht. 

Ik ben een beginnend fokster. Mijn laatste ervaring met onze huidige twee schapendoezen was heel positief. Erna van de kennel D'Aubrey, was zo enthousiast en er was zo'n leuke klik dat ik heb besloten om het zelf ook een nestje te gaan fokken. Zij zal ons dan ook met raad en daad bijstaan.

Onze naam is afgeleid van het gebied waar we wonen, buitengebied De Lies, vlakbij het Liesbos te Breda. Hier wonen en wandelen we graag met de honden. Ze slaan geen modderpoel over.

Ook gaan we graag mee met de Schapendoeswandelingen van de Vereniging Nederlandsche Schapendoes.

Bij het fokken ga ik me houden aan de richtlijnen van de rasvereniging De Nederlandse Schapendoes. Zo is Jet gecontroleerd door een dierenarts, oogarts en is ze ook gecontroleerd op diverse erfelijke afwijkingen. Ook zijn onze doezen tweemaal geïnventariseerd door keurmeesters van de vereniging.

We willen niet alleen mooie en gezonde pups aan hun nieuwe baasjes meegeven, maar vinden het karakter ook heel belangrijk. Onze puppies worden in huis geboren en worden in huis groot gebracht. Hierbij zorgen we voor een goede socialisatie. Ze zullen in aanraking komen met andere honden, kinderen, bezoek en andere dagelijkse geluiden in en om het huis. Hierbij hopen we een basis te leggen voor een sociale hond die een vriend zal zijn voor het leven. 

We geven een puppygids mee die veel informatie zal bevatten over het hoe en wat van het opvoeden van je nieuwe pup. 

Wilt u van te voren al een keer kennis komen maken? U bent van harte welkom om te komen kijken hoe wij met onze honden omgaan! Neem gerust contact met ons op via de CONTACT-pagina.

 


We staan geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland als v.d. Liesche Lande onder nummer 268976.